Beschrijving
Voorgeschiedenis:
Koning Willem I verbood in 1827 dat er in de kerk geen doden meer begraven mochten worden. Gevolg was dat elke gemeente waarvan het kerkhof te dicht bij de bebouwde kom en waterputten lag, moest uitzien naar een nieuwe locatie Voor die tijd was het heel gewoon dat het kerkhof werd gebruikt om geitweiden, dat er van de gemeente allerlei aankondigen werden opgehangen.
Het gemeentebestuur kon die verordening rekken tot 1874! Toen kocht men voor fl 15,– en stukje heidegrond aan het Stokeind in de Molenstraat. Dat werd de openbare begraafplaats. Nog steeds daar te vinden. De katholieken werden nog steeds rond de kerk begraven.
- Toen in 1931 een nieuwe kerk werd gebouwd moest dat kerkhof geruimd worden.
- Daarom werd In dat zelfde jaar werd aan de Bossraat het nieuwe kerkhof op de plaats van de fruittuin van de pastorie in gebruik genomen.
- Het kerkhof heeft enkele mooie Neo Gotische graven. In een er van aan de rechterkant van het toegangspad, ligt Frans van Gils. Hij had
een aanzienlijk geldbedrag geschonken aan de kerk. Daardoor kon men beginnen met de bouw van de huidige kerk.Een groep vrijwilligers zorgt ervoor dat alles er piekfijn uitziet.
Bron: A.Smits, Een eeuw Moergestel A.P. Wolfs. Kleine Meierij: Verhalen rond een dodenakker